Neeme Suur: Eestil võiks olla mitu regionaalministrit

Neeme Suur
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Suur.
Neeme Suur. Foto: PP

Uue koalitsiooni loomise käigus kerkis täiesti põhjendatult küsimus, miks küll ei ole valitsuses enam regionaalministrit. Kas regionaalpoliitika ei olegi enam Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale oluline? Valitsuse koosseisus toimunud muudatus väärib kindlasti selgitust.

Olukord, kus regionaalarengut on peetud vaid ühe ministri mureks, ongi viinud Eesti sinna, kus meie riik praegu on – piirkondlik ebavõrdsus aina süveneb ja inimesed lahkuvad maalt kas suurematesse linnadesse või välismaale.

Ehk mäletate veel regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri väljaütlemist, et ”mina teiste töösse ei sekku“. Nii tagasihoidliku suhtumisega paraku tulemust ei saavuta. Samuti tuleb tunnistada, et senisel regionaalministril olid väga napid võimalused ja hoovad, et tuua kas haridusse, transpordialale või siis sotsiaalvaldkonda positiivseid muudatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles