Külmikautost leiti üle 20 tonni salakütust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet

Juuni keskel peatasid maksu- ja tolliameti ametnikud Pärnumaal rutiinse kontrolli käigus Lätist saabunud külmikhaagisega veoki, millest leiti ebaseaduslikult Eestisse toimetatud 26 diislikütusega täidetud mahutit.

Teistest riikidest illegaalselt toodud kütuste avastused on olnud viimasel aastal selges kasvutrendis. „Alles mõned kuud tagasi oli juhtum, kui ametnikud peatasid korraga kolm veokit, millest igaühes oli umbes 26 000 liitrit diislikütust. Selle aasta kevadel on kinni peetud kokku üle 200 000 liitri ebaseaduslikult riiki toodud kütust,“ rääkis maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna Lõuna liikuvkontrolli talituse juhataja Kunnar Keres.

Kerese sõnade kohaselt on siiamaani üritatud kütust riiki sisse tuua spetsiaalselt selleks tarbeks ehitatud mahutites ning tavalistes tendiga haagistes, külmikust ei ole varem veel kütust avastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles