Igatsetud suvesoe õitsetab Lembitu talus kurke

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kurk õitseb ilusasti ja nüüd, kui ilm soojaks läks, tuleb hakata vilju tihedamini korjama, muidu kasvavad liiga suureks,” nendib köögivilja- ja maasikakasvatusele spetsialiseerunud Lembitu talu peremees Jaan Pärna.
“Kurk õitseb ilusasti ja nüüd, kui ilm soojaks läks, tuleb hakata vilju tihedamini korjama, muidu kasvavad liiga suureks,” nendib köögivilja- ja maasikakasvatusele spetsialiseerunud Lembitu talu peremees Jaan Pärna. Foto: Ants Liigus

Lembitu talu kasvuhoones hakkasid tomatid juulisoojuses punastama ja kurgid lõid säravkollased õied valla, sest millal siis veel kui mitte suvesüdames kasvatajale oodatud saagiga tasuda.

Ligikaudu saja elanikuga Võidu küla serva jäävas talus on peremees Jaan Pärna koos kaasa Elinaga köögiviljandusega tegelnud 1997. aastast. Algusaegadega võrreldes on 32ruutmeetrine kurkide ja tomatite kasvupind suurenenud 15 korda, lisandunud on küüslaugu ja maasikate kasvatamine.

“Naine oli kunagi Soomes maasikakasvatuses tööl, sealt sai ta kogemused, mina ei tea maasikatest suurt midagi, tema tahtis proovida,” kostab vähese ja vaikse jutuga peremees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles