Ministri eksnõuniku Alar Oppari süüdimõistmine jõustus lõplikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Oppar (vasakul) ja taanlane Thorben Gronkjaer Nielsen kohtusaalis.
Alar Oppar (vasakul) ja taanlane Thorben Gronkjaer Nielsen kohtusaalis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Korruptsioonikuritegudes süüdistatud endise põllumajandusministri Helir-Valdor Seederi eksnõuniku Alar Oppari ja Taani kalaärimehe Thorben Gronkjaer Nielseni aastaid kestnud kohtuprotsess sai teisipäeval läbi kohtualuste lõpliku süüdimõistmisega riigikohtus.

Kaitsepolitsei uurimisandmetel sai põllumajandusministri nõunikuna töötanud Oppar FjordFresh Holdingu juhatuse liikmelt Nielsenilt vara ja muid soodustusi. Vastutasuks lubas Oppar kapo väitel, et kasutab ebaseaduslikult oma tegelikku ja eeldatavat mõju seadmaks asju nii, et põllumajandusministeeriumi ametnikud tegutseksid taanlase ja tema firma huvides.

Oppar tegutses uurimisandmetel Nielseni kasuks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu liikmenagi, kusjuures tema pädevuses oli osaleda sihtasutuse tegevuse kavandamisel ja kinnitamisel, sealhulgas tagatiste abikava kinnitamisel, rahastamistaotluste läbivaatamisel ja rahuldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles