Filmifestival pakatab lootuse võimsast elujõust

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akad, Kongo ürgmetsadesse peitunud pügmeed, usuvad siiani, et aegade alguses elasid naised omaette, teadmata midagi meestest. Filmi “Tantsivate vaimude mets” autor on eesti verd Linda Västrik.
Akad, Kongo ürgmetsadesse peitunud pügmeed, usuvad siiani, et aegade alguses elasid naised omaette, teadmata midagi meestest. Filmi “Tantsivate vaimude mets” autor on eesti verd Linda Västrik. Foto: Kaader filmist

Esmaspäeval avatakse XXVIII Pärnu filmifestival, mille ühe uue asupaigana lisandub tänavu Pärnu haigla.

Esimene Pärnu flmifestival leidis aset oktoobris 1987. Nagu festivali pealik Mark Soosaar meenutab, tulid toona külla kolleegid kõigist liiduvabariikidest ja tosinkond dokumentaliste, visuaalantropolooge, etnolooge, kirjanikke Läänest. Žürii esimees oli Lennart Meri.

Aastal 2014 istuvad XXVIII Pärnu filmifestivali žüriis Eesti elavad klassikud Mati Põldre Pärnust, Pärnu juurtega Enn Säde ja Jaak Elling Tõstamaalt, enam kui saja kunstiraamatu autor, kunstiajaloolane Edward Lucie-Smith Ühendkuningriigist, Läti filmilooja Andris Gauja, dokumentaalfilmide festivali Millenium president Lubomir Guéorguiev Belgiast jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles