Aidu Pääsuke sammub aastaga ligi seitse kilomeetrit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sammuva ekskavaatori “kõht”, masinasaal, meenutab suuruselt ja sisustuselt tööstusettevõtte masinasaali.
Sammuva ekskavaatori “kõht”, masinasaal, meenutab suuruselt ja sisustuselt tööstusettevõtte masinasaali. Foto: Ants Liigus

Sammuvast ekskavaatorist oli minusugusel kaevanduste kaugel inimesel sõnasõnaline ettekujutus kui kopaga liikurmasinast, mis astub, ja ega see päris vale olegi, ainult et draglain liigub aastaga edasi vaid ligi seitse kilomeetrit.

Kui Eesti Energia Kaevanduste mäetööde juhataja Jevgeni Poluhhin tegi ettepaneku oma silmaga vaadata, kuidas töötab ja näeb seest välja üks nende 13 sammuvast ekskavaatorist, libises jah-sõna kärmesti üle huulte.

Kõhedus tekib alles kohapeal, Narva karjääri ühel kaeveväljal, nähes, kuidas 2000tonnine kauni nimega hiiglane Aidu Pääsuke kopaga katendit haukab. Antud sõna tagasivõtmise asemel hakkame ronima, kaevikust ligi 30 meetri kõrgusele vallutusretkele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles