Tänava- ja rannakorvpall jõuab Pärnu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakorvpall.
Tänavakorvpall. Foto: Kristo Kivisoo

Homme peetakse Pärnus Kaubamajaka parklas Sprite 3on3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste neljas etapp, pühapäeval mängitakse Sunseti ees põlvini vees rannakorvpalli.


Tänavakorvpalli sarjas on kolme esimese etapiga osalenud 186 võistkonda ligi 700 palluriga. Pärnu suvi on alati ja ikka magnet, seepärast arvavad korraldajad ka tänavu suvepealinna etapile uusi võistkondi tulevat.

“Ilusa ilmaga, mida ju ennustatakse, võib Pärnu rannas olla 20 000 inimest ja paljud neist teeksid meelsasti ka veidi sporti,” arvas üks korraldajaist Magnus Ahuna. “Huvitav päev tuleb ka publikul, sest mänge on üle 200, osaleb hulk Eesti meistriliigamehi, tasuta saab osaleda viskevõistlusel.”

Pärnakail on Sprite 3on3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistlustel seni hästi läinud, tõdes KK Pärnu juhtfiguure Mait Käbin, kelle tabasime telefoniga autost teel Saksamaale, kus Käbin vaatab kuni 17-aastaste MM-turniiri ja osaleb korvpallialasel koolitusel.

“Meie noored on päris hulgakesi eelmistel etappidel käinud ja auhinnakohti teeninud,” ütles Käbin.

Protokoll kinnitab Käbini sõnu. 1992. aastal sündinud KK Pärnu noormehed Joonas Lahe, Siim Joosep ja Sten Roosaar on teisel kohal, 1994. aastal sündinute meeskond Jumbud/KK Pärnu (Kaspar Rätsep, Sten Olmre, Artur Jürison) neljas.

1996. aasta meeskond Sportland Juunior/KK Pärnu (Norman Käbin, Patrik Peremees, Andres Andrei) on enne Pärnu turniiri kolmas ja KK Pauluse 1998. aastal sündinud poisid Janar Aniste, Heinri Pilme, Rober Käär ja Max Pärna oma vanuseklassis teisel kohal.

Kõige kõvemal tabelipositsioonil on aga võistkond nimega Converse, kus mängivad KK esindusmeeskonna särki kandnud Raido Ringmets, Heigo Erm ja Mario Polusk. Neil on eliitsarjas 30 punkti teist-kolmandat kohta jagavate konkurentide 14 vastu.

Vähe sellest, Converse kindlustas võiduga eelmisel, Rakvere etapil õiguse osaleda juuli lõpus Moskvas maailma suurimal tänavakorvpalliturniiril.

Täiskasvanuist on teisel kohal Mix-klassi segavõistkond Overline Marketing, mille särgis mängivad Berit Leks-tein, Kaisa Aatonen, Elgar Tamsalu, Raido Ringmets ja Heigo Erm.

Pühapäevane rannakorvpalliturniir tähendab seda, et nii mängijad kui korvpallikonstruktsioonid on madalas vees.

Mõistagi on söödumängul suurem roll kui põrgatamisel, kaitsemängus õigustab end kõige paremini vastasmängija soolase mereveega pritsimise taktika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles