Audru ringrajal stardib üle saja võimsa auto

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimsad GT-autod paelusid Audru ringrajal publikut ka mullu suvel.
Võimsad GT-autod paelusid Audru ringrajal publikut ka mullu suvel. Foto: Karmen Vesselov

Aasta suurim autode ringrajavõistlus Eesti pinnal peetakse täna-homme Audru ringil, kus sõidetakse nii Põhja-Euroopa, Soome kui Eesti meistrivõistluste etapp.

Põhja-Euroopa meistrivõistluste NEZ GT klassis stardib korraldajate andmeil Audrus 12-15 superautot Soomest ja Rootsist. Häält teevad tuhanded hobujõud, selle masinaklassi margid on Lamborghini, Ferrari, Viper ja Porsche. Alati põneva duelli pakkunud soomlane Pertti Kuismanen ja rootslane Erik Behrens on tänavugi platsis ja Behrens üritab esimest korda Kuismanenist Audrus kiirem olla.

Põhja-Euroopa meistrivõistluste sarja kuulub ka Vormel Renault 2.0 masinate sõit, kus stardivad eestlasedki. Antti Rammo ja Johannes Moor on seni olnud konkurentsivõimelised, seda enam üritavad nad head tulemust kodurajal.

Nii NEZ GT kui Vormel Renault klassi sõidud on ühtlasi Soome meistrivõistluste etappideks ja Renault klassis on Moor Audru sõidu eel põhjanaabrite meistrivõistluste liider ning Rammo kolmas. Soomlasi tuleb Audrus starti hulgaliselt, kuna erinevate Soome sarjade punkte jagatakse koguni kaheksas masinaklassis.

Eesti meistrivõistluste punkte jagatakse Audru rajal klassides Super 1600, BMW 325 Cup ja Vormel Baltic ning noorteklassis. Pikim stardirivi on arvatavasti klassis BMW 325, kus on oodata järjekordset põnevat võistlust.

Lisaks võistlussõitudele on homme kavas show-sõit, milles lähevad vastamisi enam kui 500 hobujõuga Lamborghini Gallardo Superleggera ja Vormel Renault 2.0. Publikule peaks pakkuma huvi fakt, et üks sõitjaist on Eesti praegusi edukamaid vormelipiloote, läinud nädalavahetusel Hunga-roringil Vormel Renault 3.5 sarjas sõidu võitnud Sten Pentus.

“Summer Race 2010” algab täna lõunani kestvate treeningute ja ajasõitudega, esimese võistlussõidu start antakse kell 16.35. Homme antakse esimene start klassile BMW 325 kell üheksa, viimasena tulevad kell 16.50 teist korda rajale võimsad GT-autod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles