Rõhuv ja kaunis lugu valikutest

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhke Imeneo süles lebab loo traagiline kangelanna Rosmene, kelle armastatu Tirinto on kurvastuses hinge heitnud ja põrandale langenud.
Uhke Imeneo süles lebab loo traagiline kangelanna Rosmene, kelle armastatu Tirinto on kurvastuses hinge heitnud ja põrandale langenud. Foto: Varssavi kammerooper

Nädalavahetusel toimusid 11. Pärnu ooperipäevad, mille peakülaliseks oli Varssavi Kammerooper. Ooperipäevade avalöögiks kanti reedel Pärnu kontserdimajas ette G. F. Händeli ooper “Imeneo”.

Tulede kustudes avanes publikule pilt massiivsest ja rõhuvast pruunist lavakujundusest. Rõhuv oli lugugi, mida ette kandma hakati.

Kangelanna Rosmene ees seisis küsimus, kas abielluda Tirintoga, keda ta armastab, või Imeneoga, kellele ta oli piraatide küüsist pääsemise eest tänu võlgu ja kellega naitumist senat temalt ootas. Tegelikult polnud vahet, kumba pidi Rosmene otsustab, sest tänulikkus ja armastus olid tema jaoks võrdväärselt hukatuslikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles