Luuletajad kohtuvad pargis

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored armunud Kersti Merilaas (Krista Nõmm) ja August Sang (Jaak Känd) luuleetenduses "Kohtumised pargis".
Noored armunud Kersti Merilaas (Krista Nõmm) ja August Sang (Jaak Känd) luuleetenduses "Kohtumised pargis". Foto: Madis Sinivee

Luulesõber Jaak Känd on ennegi suvitajate meeleolu poeesiaga üleval hoidnud. Sel suvel võttis mees aga asja tõsisemalt käsile. Nii saabki juuli ja augusti kolmapäevadel Koidula pargis vaadata-kuulata tunnipikkust luuleetendust “Kohtumised pargis”, kus esitatakse Pärnu poeetide teoseid ja Raimond Valgre muusikat.

“Mõtlesime, et Sanga sajandat sünniaastapäeva tuleks vääriliselt tähistada ja publikule tutvustada meie kandi luuletajaid,” põhjendas Känd etenduse ideed.

Kokkuvõtlikult on tegemist muinasjutulise läbilõikega Pärnu luuletajate elukäigust ja nende loomingust. Lugu algab Johannes Barbaruse ristimisega – Lydia Koidula vaatevinklist. Seejärel näeb vaataja August Sanga ja Kersti Merilaasi romaani ja kuidas noored peavad trotsima raskeid 1940. aastaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles