Indrek Zelinski: Hispaania on selge favoriit

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Zelinski.
Indrek Zelinski. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalli MM Lõuna-Aafrika Vabariigis jõuab täna-homme medalimängudeni. Jalgpallur Indrek Zelinski, mida ootate tänasest Saksamaa-Uruguay pronksimatšist ja homsest Hollandi-Hispaania finaalist?

Esikohamängus on pinget rohkem, aga pronksimäng tõotab tulla lahtisem, vaatemängulisem ja väravaterohkem. Ja ma usun, et Uruguay võtab pronksi ära.
Finaalis, mis tuleb küll kinnine ja varitsev, pakun, et koguni protsentidega 65:35 on favoriit Hispaania. Nad mängivad palliga nii palju, kontrollivad söötudega olukorda. Ma ei usu, et Holland suudab neid kas terve mängu taga ajada või siis umbkaitses istudes võita.

Kellele kuulus teie sümpaatia enne turniiri?

Mulle meeldis Argentina. Aga nende mäng sakslaste vastu oli suur pettumus. Ja sakslased olid hambutud Hollandi vastu. Stsenaarium kujunes ju päris huvitavaks – Itaalia ja Prantsusmaa olid lahjad, Brasiilia põrus, samas Uruguay ja Paraguay tutvustasid end väga sümpaatsest küljest.

Kas kohtunike palju kõneainet andnud suured vead sel MMil andsid teie arvates jalgpallile midagi positiivset juurde või hoopis peletasid inimesi sellest spordialast eemale?

Kindlasti teevad niisugused juhtumid jalgpalli põnevamaks, annavad asjale vurtsu juurde. Vaieldakse, suheldakse, arutatakse, ja see on ainult hea. Seda Inglismaa-Saksamaa mängus lugemata jäänud väravat mäletatakse ka 60 aasta pärast.

Kommenteerite teles koos Kristjan Kalkuniga Hispaania-Hollandi finaali. Kas teletöö segab MMi jälgimist või annab lisanaudingut?

Kommenteerides pead jälgima kõike, mis toimub, mõtlema, mida räägid, kontrollima oma kõnepruuki ja emotsioone. Seega – neid mänge, mida kommenteerid, täiega nautida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles