Sõudjad selgitavad Luzernis MM-koondist

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja (paremal) ja Kaspar Taimsoo Pärnu jõel treeningul.
Allar Raja (paremal) ja Kaspar Taimsoo Pärnu jõel treeningul. Foto: Fred Killing

Šveitsis Luzernis Rotsee järvel kestab pühapäevani sõudmise MK-sarja kolmas ehk viimane etapp, eestlased kasutavad seda oma MM-koondise väljaselgitamiseks.

Sõudehooaeg kulmineerub hilissügisel MM-regatiga Uus-Meremaal, Luzerni saatis Eesti sõudeliit end tõestama viis paatkonda.

Need on Kaisa Pajusalu ja Igor Kuzmin ühepaadil, mullused pronksid paarisaerukahesel Kaspar Taimsoo ja Allar Raja, samas paadiklassis võistlevad Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä ning üle pika aja MK-sarjas Eestit esindav kaheksapaat, kus istuvad Rauno Talisoo, Alo Kuslap, Artur Maier, Jaan Laos, Andrus Sabiin, Kaur Kuslap, Martin Neerot, Sten-Erik Anderson ja roolija Siim Schvede.

Väärib märkimist, et Kuzmin on narvalane, suurema osa ajast Pärnus harjutav Taimsoo viljandlane, kõik ülejäänud pärnakad ja see tõestab Pärnu kui Eesti sõudekantsi jätkuvat staatust.

Eile alustati eelsõitudega, mille läbisid edukalt Eesti kahepaadid ja narvalane Kuzmin ühesel. Kahepaate startis 28, kõvimateks hinnatakse tänavu kaks MK-etappi võitnud inglasi Matthew Wellsi ja Marcus Batemani. Favoriitide sekka arvatakse ka uusmeremaalased Cohen ja Sullivan, šveitslased Vonarburg-Stofer ja meie Raja-Taimsoo.

Uusmeremaalased võitsidki oma eelsõidu, Raja ja Taimsoo olid viiesekundilise kaotusega teised ja USA teine paatkond kolmas ehk viimane otse veerandfinaali saaja.

Teises eestlasi huvitanud kahepaatide eelsõidus võidutsesid Vonarburg ja Stofer, jättes teiseks Argentina paadi ja kolmandaks Endreksoni ning Jämsä. Nii pääsesid mõlemad Eesti paarisaerukahelised niinimetatud soojendussõitude järel 24 parema sekka. Veerandfinaalid peeti Luzernis juba eile hilisõhtul.

Igor Kuzminil on ühepaadil konkurente koguni 36, nende seas Ondrej Synek, Marcel Hacker, Olaf Tufte, Ralph Kreibich, Mahe Drysdale, Tim Mayens, Alan Campbell, Lassi Karonen jt suurused. Narva mees sattus ühte eelsõitu rootslase Karoneniga, lõpetas tema, hiinlase Zhangi ja soomlase Juho Karppineni järel neljandana, aga kvalifitseerus siiski õhtusesse veerandfinaali.

Kaisa Pajusalu ja kaheksapaadi ülesanne avasõidus oli raske – naiste ühesel sai otse edasi kaks, kaheksapaatide eelsõidus vaid üks – ja sellega toime ei tuldud. Pajusalu edestas vaid uusmeremaalannat ja lõpetas neljandana, Eesti kaheksapaat jäi eelsõidus kuuendaks ehk viimaseks. Aga kadunud pole kellelgi veel midagi, sest vahe- ja lohutussõidud on ees kõigil ning kaheksapaadilgi on tänaõhtuses lohutussõidus kahe parema sekka mahtumise järel võimalus homme A-finaalis sõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles