Marek Väljari: Naabrivalve on üles ehitatud kolmele märksõnale, need on hooli, märka, reageeri.

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Turvalisus hakkab meist endast pihta, sest nii palju kui me ise märku anname, et siin on vara kergesti kättesaadav, viiaksegi reeglina ära see, mis ripakil,” möönis MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari.
“Turvalisus hakkab meist endast pihta, sest nii palju kui me ise märku anname, et siin on vara kergesti kättesaadav, viiaksegi reeglina ära see, mis ripakil,” möönis MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari. Foto: Ardi Truija

Eramu hoovist varastati aiavoolikukäru, õuest vanametalli, keldrist ketassaelõikur, sadamast paat, kuurist murutrimmer, traktorilt aku – need on vaid mõned näited politsei- ja piirivalveameti ööpäeva jooksul registreeritud sündmuste infost, mis ei jäta kahtlust, et elanikel endal tuleb rohkem panustada oma piirkonna turvalisuse suurendamisse koostöös naabritega.

Kilingi-Nõmme linnapäevadel tutvustas ennast MTÜ Eesti Naabrivalve, mittetulundusühing, mis loodi kodanikualgatuse korras 5. mail 2000 ja millega on kodumaal liitunud üle 11 000 majapidamise rohkem kui pooles tuhandes piirkonnas. Pärnumaal on moodustatud 19 naabrivalve sektorit 251 majapidamisega.

Ühingu tegevuse eesmärk on elanike turvalisuse suurendamine kodudes ja nende lähemas ümbruses kohalike enda energilise tegutsemisega. Seega naaber valvab naabrit ja koos valvavad nad koduümbrust, panevad tähele ja edastavad info kutsumata külalistest naabrilt naabrile ja vajadusel politseile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles