Ohustatud tõu esindajad läksid Kirnast jalgsi Kurgjale

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Krista sepp

Türi valla Kirna talli ratsanikud läksid ohustatud tõugude hobustega ratsa pea 40 kilomeetri kaugusele Kurgjale. Väsimusest enam kiusasid neid parmud.

Täna toimub Kurgja talumuuseumis Kurgja-Linnutaja talu 140. aastapäevale pühendatud Eesti ohustatud tõugude päev, kus tõuaretusühistud esitlevad Eesti maakarja veist, Eesti hobust, Eesti raskeveohobust, Tori hobust ja Eesti vutti.

Esimest korda toimuva ettevõtmise peakohtunik on järvamaalane Maie Kukk, kes kasvatab Türi vallas Kirnas hobuseid. Kuke tallist on Kurgjal esindatud üks Eesti ja kaks Tori tõugu hobust, kes liikusid päev varem Kirnast ligikaudu 40 kilomeetri kaugusel toimuvale ettevõtmisele jalgsi. „Tublid tüdrukud Nele Tomson, Kätlyn Saarm ja Evelin Mattiisen tõid hobused ratsa kohale. Enam väsimusest piinasid nii hobuseid kui ka tüdrukuid parmud, kuid kõik jõudsid õnnelikult kohale,“ sõnas Kukk. Retk kestis seitse ja pool tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles