Film jätab jälje tegijaisse ja tegelastesse

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 28. filmifestivali võitjad enne lõpupeo tordi lahtilõikamist: Ivars Ziedris ja Inese Klava Lätist, peaauhinna pälvinud Audrius Stonys Leedust ja Pawel Lozinski Poolast.
Pärnu 28. filmifestivali võitjad enne lõpupeo tordi lahtilõikamist: Ivars Ziedris ja Inese Klava Lätist, peaauhinna pälvinud Audrius Stonys Leedust ja Pawel Lozinski Poolast. Foto: Ants Liigus

Laupäeva hilisõhtul lõppes Pärnu 28. filmifestival. Festivali peaauhinna ehk suure auhinna pälvis sotsiaalse sõnumi ja parima kunstilise lahenduse eest leedu dokumentalisti Audrius Stonyse „Ramin”.

„Ramin” on portree gruusia vanahärrast, kes on pühendanud oma elu spordile ja jäänud üksikuks ning otsib nüüd oma armastust. Film kandideeris 2011. aastal parimale võõrkeelsele Oscarile.

Eesti rahva auhinna, mis selgus televaatajate hääletuse põhjal, võitis taani kineast Katrine Riis Kjaer filmi eest „Alasti halastus ehk tõsine lugu lapsendamisest”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles