Reisisoovitus: Lusot ja Bussacot tasub külastada pühapäeval

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Coimbra läheduses tasub veel külastada Lusot ja Bussaco metsas asuvat hotelli. Sinna saab rongiga, 40 minutit hubast loksumist. Eriti mõnus on paika külastada pühapäeval. Vähem turiste, vähem inimesi.

Üleslöödud mammid ja taadid tormamas kirikukellade poole, kutsad otsimas varju, poed ja tänavad tühjad – ainult tuuleke hiilib. Tõeline Vahemere pühapäev. Muidugi ei saa unustada külapapit, kes rongijaamas hommikust õhtuni suitsu kimub. Vaatab oru poole, rüüpab veini ja kingib vahetevahel küllasaabujatele hammasteta naeratusi. Terves külas on palju iidseid veekraane, kust tervendavat mineraalvett saab võtta.

Võta aga pudel vett ja hakka mööda tolmuseid tänavaid, punakatustega majadest ja metsikutest viinamarjaaedadest mööda üles rühkima. Mida kõrgemale, seda võimsamad männimühakad. Värske õhk, laulvad linnud, igal pool vulisevad mägiojad ja -veed saadavad väsinud rändureid. Matk on kurnav ja suure tõusuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles