Keskkonnaagentuur hindas ulukite arvukust ja jagas soovitusi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebast ja tema kutsikaid võib Eestis kohata pea kõikjal.
Rebast ja tema kutsikaid võib Eestis kohata pea kõikjal. Foto: Kadri Pulk

Keskkonnaagentuur avaldas hiljuti aruande ulukiasurkondade seirest ja küttimissoovituse 2014. aastaks. Aruande koostasid Peep Männil ja Rauno Veeroja ulukiseireosakonnast.

2013. aastal jõustus uus jahiseadus, millega muutus ulukiasurkondade kasutamise korraldamisel väiksemaks riigi ning suuremaks jahimeeste ja maaomanike roll. Peamiselt puudutab see sõralisi, kelle küttimismahtude määrad otsustab nüüdsest riigi asemel jahimaa kasutaja. Riigi ülesanne on olukorra jälgimine ja jahimeeste, maaomanike ja nende esinduste regulaarne nõustamine ulukiasurkondade kasutuse asjus, ennetamaks võimalikke negatiivseid tagajärgi.

Keskkonnaagentuuri ulukiseireosakond koondab jahimeeste kogutavaid seireandmeid ja teeb nende analüüsil saadud tulemuste põhjal igal aastal soovitusi ulukite küttimismahtude ja -struktuuri määramiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles