Mängud muusikas ja muusikaga

, festivalisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muusikafestivali üheks trumbiks on suurepärane festivaliorkester ehk dream team. Pildil tunnevad festivaliorkestri muusikud koos dirigent Paavo Järviga rõõmu õnnestunud lõppkontserdist ja publiku ovatsioonidest.
Pärnu muusikafestivali üheks trumbiks on suurepärane festivaliorkester ehk dream team. Pildil tunnevad festivaliorkestri muusikud koos dirigent Paavo Järviga rõõmu õnnestunud lõppkontserdist ja publiku ovatsioonidest. Foto: Ants Liigus

Tänavune juulikuu tõestab taas, et Pärnu on suvine helikunsti pealinn – värskelt olid vaibunud Varssavi kammerooperi muusikute baroksed helid kontserdimajas, kui alustas Pärnu muusikafestival koos Järvi akadeemiaga.

Pärnu ja suvine muusikakeskus on helikunsti austajatele ikka olnud omaette sümbolväärtusega. Tõsi, viimased viis-kuus aastat on kuuma hooaja tippsündmused kippunud toimuma paraku mujal Eestis. Eks sellel on olnud nii objektiivseid kui subjektiivseid põhjusi.

Pärnu muusikafestivali korralduslik hing Kristjan Hallik mõtiskles kuu tagasi Sirbis festivalide teema üle laiemalt ja kirjutas nõnda: “Muusikafestivali eesmärkideks on ideaalis kunstiline väljendus ja lisaks kohaliku elu edendamine.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles