Tihemetsa vilistlaste hulgas sammus 1945. aastal lõpetanu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsa metsatehnilise tehnikumi 1945. aastal metsavahi tunnistusega lõpetanud Erdi Oks arvas, et uuendustega tuleb kaasas käia, ja lõpetas kevadel metsamajanduse täiendusõppekursuse. Nii et ta on ühtlasi 2010. aasta lend nagu Villu Ruusmann tema kõrval.
Tihemetsa metsatehnilise tehnikumi 1945. aastal metsavahi tunnistusega lõpetanud Erdi Oks arvas, et uuendustega tuleb kaasas käia, ja lõpetas kevadel metsamajanduse täiendusõppekursuse. Nii et ta on ühtlasi 2010. aasta lend nagu Villu Ruusmann tema kõrval. Foto: Silvia Paluoja

Tihemetsa vilistlaste kokkutulek tõi laupäeval, 3. juulil, alevikku ligi 1500 kunagist poissi-tüdrukut, kelle hulgas ainsana esindas 1945. aasta lendu Erdi Oks.


Saarde valla Marina külast pärit ja viimasel sõjakevadel Tihemetsa metsatehnilises tehnikumis metsavahikursuse lõpetanud Erdi Oks võinuks seista ka 2010. aasta lennu juures, sest tänavu sai ta tunnistuse metsanduse täiendusõppe läbimise kohta.

“Uusi asju tuleb ju peale, uuendustega tuleb kaasas käia,” rääkis Erdi Oks, kes on viiendat põlve metsamees, kuid pidas vajalikuks erametsaomanike hulgas taas koolipinki istuda.

Marinalt Tihemetsa ja tagasi käis Erdi Oks oma transpordiga – jalgrattaga – ja ütles, et mis maa see ka on, ainult 15 kilomeetrit ots. Ta kahetses, et tema lennust ei ole kedagi teist kohal, kuigi mõnigi omaaegsest 31 kurusekaaslasest võinuks veel tulla.  

MTÜ Tihemetsa Vilistlane korraldatud kokkutulek algas aktusega viimse iste- ja seisukohani hõivatud ja kaskedega kaunistatud spordisaalis. Põhjust koos olla andis teadmine, et 85 aastat tagasi asutati metsaametnike ja praakerite koolitamiseks Voltveti metsakool.

Hilisematel aastatel on kool vahetanud nime ja kutsesuunitlust, olles nüüd Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskus. Metsanduse eriala on taas õppekavas, kuid Tihemetsa diplomiga on häärberi trepilõvide vahelt järjepidevalt välja astunud ka tehnikahuvilised põllumehed, raamatupidajad, sekretärid-asjaajajad.

Kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp rääkis tervitussõnade järel viimaste aastate investeeringutest, mis on muutnud nii peamaja kui selle ümbrust ja parki.

“Rääkige, meenutage neid aegu, kui te siin õppisite, käige need uuesti läbi,” soovitas Pärnu maavanem Andres Metsoja ja kinkis vilistlaskogule koguteose “Pärnumaa” teise köite maakonna suure kaardiga.

Tihemetsa metskonna ülem Väino Lill hoidis käes suurürituse toetamisele kaasaaitamise eest aktusel tänuks kingitud tassi kirjaga “Mina olen Tihemetsa tehnikumi vilistlane. Kes sina oled?”.

Selline tass nagu 1925. aastast juured alla saanud kooli tähtpäevale ja kunagiste õppijate, õpetajate ja töötajate kokkutulekule pühendatud pastapliiatski jäävad paljudele meenena meenutama 3. juulit 2010, kui pidu kestis hommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles