Noodi Maie meelitab mehedki töötube juhendama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav ehk Noodi Maie kannab iga päev körti, kuid eriti tähtsate ürituste puhul, nagu muuseumi 40. aastapäev, näeb teda pidurüüs.
Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav ehk Noodi Maie kannab iga päev körti, kuid eriti tähtsate ürituste puhul, nagu muuseumi 40. aastapäev, näeb teda pidurüüs. Foto: Silvia Paluoja

Noodi Maie ehk pärisnimega Maie Aav on tagasihoidliku olemise ja vaikse jutuga, jätab teised esiplaanile ka siis, kui kõneks tuleb Kihnu muuseumi 40 aasta juubel ja tema kui selle varamu juhataja töö viimasel seitsmel aastal.

Saarele elektrit andnud diiseljõujaama töötaja ja kolhoosi põllutöölise peres oli Maie tütardest noorim, ta on põline kihnlane, kelle kodutalu jääb majaka lähedale Rootsikülla. Sadamast saab sinna kilomeetrit kuus ja ülenaaber on Uiõ-Matu Mare ehk Mare Mätas, kes juhatab Kihnu Kultuuriruumi. Sellel sihtasutusel, õigemini naabrinaisel, on Maie elus olnud määrav roll.

Maiest veidi vanem õde Luule töötab kodusaarel tervisekeskuses ja neist mõlemast veelgi vanem õde Eve õpetab Vana-Vigalas kutsehariduskeskuses eesti keelt. Sõsarate ainus veli õppis merekoolis ja sai noorelt otsa Kanada rannikul krevetipüügilaevas. Õed kandsid tumedatriibulist leinakörti nagu ka memme lahkumise järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles