Kiirendusvõistlusel veeres teelt välja sõitnud auto üle katuse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Pärnu lennuväljal toimunud kiirendusvõistlus  Speedest Glassdrive Nightrace 2014 päädis õnnetusega, kui võistluse viimases sõidus kaotas üks juht oma Plymouth Valiant auto üle kontrolli, sõitis rajalt välja ja veeres masinaga üle katuse.

Võistluse peakorraldaja Aivo Halanurme sõnade kohaselt oli see tavaline autospordile omane võistlusintsident.

„Midagi tal juhtus seal, sest auto hakkas vibreerima ja kaotas juhitavuse,“ kirjeldas Halanurm. „Plymouth sõitis paremal rajal ja paremale välja ta ka sõitis umbes sada meetrit enne finišit. Vasakul rajal olnud sõitjat ta ei ohustanud. Kiirendusvõistlusel ei lubata raja äärde publikut, nii et keegi ohus ei olnud.“

Halanurm lisas, et auto oli tehniliselt korras ja vastas kõigile turvanõuetele.

Korraldaja kinnitusel sai sohver ise autost välja ja meedikud vaatasid ta kohapeal üle. Hiljem käis mees arstlikul ülevaatusel Pärnu haiglas ja ühtegi tõsist vigastust tal ei tuvastatud.

„Eestis ei ole varem kiirendusvõistlusel sellist õnnetust juhtunud, see oli meilegi uus asi,“ märkis Halanurm. „Oleks Eestis professionaalne betoonpiiretega kiirendusrada, ei oleks seda õnnetust üldse juhtunud.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles