Mark Soosaar nõuab puude taasistutamist

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar.
Mark Soosaar. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu ja planeerimiskomisjoni liige Mark Soosaar pärib linnavalitsuselt aru, kuidas täidetakse kesklinna alleedel plaanitava puude maha võtmisega tekkivad haljastuse augud.

“Äsja saabus linnavalitsuse pressiteade, et lähipäevadel algavad Pärnu linna kaitsealustel alleedel hooldustööd,” kirjutas Soosaar. “On igati tervitatav, et 2007. aastal kavandatud lageraie asemel on nii keskkonnaametis kui linnavalitsuses sündinud arusaam, mille kohaselt rakenduvad ka Pärnus rahvusvahelised konventsioonid ajalooliste parkide ning puistute säilitamiseks. Samas ei saa aga kuidagi nõustuda, et hooldustööd piirduvad vaid küllaltki suure arvu puude langetamise ja kuivanud oksade tagasilõikamisega.”

Soosaare andmeil näevad Firenze ja Venezia harta ette, et ajaloolisi ja kultuuriloolisi looduskooslusi ei tule mitte harvendada, vaid taastada ja elus hoida võimalikult naturaalsel kujul. See tähendab parkides ja alleedel tekkivatesse tühikutesse samaliigiliste puude ja põõsaste istutamist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles