Tantsuline teraapia aitab erivajadustega lapsi

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleri Wazza lõi tantsutruppi vormikatele.
Heleri Wazza lõi tantsutruppi vormikatele. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus on eri vanuses ja võimetega inimestele palju tantsutrenne ja peagi lisanduvad tantsuteraapia tunnid erivajadustega lastelegi, kes on seni tähelepanuta jäänud.

Tantsuteraapia tundide taga on Pärnus Heleri Wazza, kelle tütar on raske puudega, autistlike joontega ja kelle igapäevatöö on tegelda erivajadustega lastega. Tantsuteraapia idee tekkis Wazzal, kui ta nägi autistlike laste tantsuteraapia reklaami. „Mõtlesin, miks mitte pakkuda Pärnuski sellistele lastele arendavat ja huvitavat koosolemise võimalust,“ selgitas ta.

Wazza võttis ühendust Gerda Matverega, kes Tallinnas autistlikele lastele tantsuteraapiat pakub. Lepiti kokku, et alates augustist hakkab Matvere kaks korda kuus Ainula balleti ja iluvõimlemise stuudios juhendama tantsuteraapia tunde. Plaanis on luua kaks rühma, üks lastele ja teine noortele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles