Aasta autoringrajavõistlus peeti Audru ringil

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru rajal kihutas mitmes masinaklassis amatsoonegi.
Audru rajal kihutas mitmes masinaklassis amatsoonegi. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel mürisesid Pärnus mootorid nii lennuvälja krossi- kui Audru ringrajal. Summer Race’i korraldajad täitsid lubaduse teha Pärnu servas Eesti aasta ringrajavõistlus.

Kolme erineva sarja meistrivõistlused, hulk karikaarvestusi, ligi sada võistlejat, palju võimsaid autosid ja kuum ilm meelitasid Audru raja veerde palju publikut. Ka prominente – Eesti, Soome ja Põhja-Euroopa meistrivõistlusi jälgis ning autasustas vormelisõitude kiiremaid kunagine F-1 piloot soomlane Mika Salo.

Eestlane oli vormelil esikolmikus

Teiste seas sai pjedestaalil Mika Salo käepigistuse eestlane Johannes Moor. Vormelite avasõitu asus juhtima soomlane Miika Kunranta, eestlane oli algul neljas. Võitluses positsiooni pärast põkkus Moor rootslase Mattias Lind-bergiga.

Rootslase autol lendas küljest pool tiiba ja ta katkestas, Moori auto viga ei saanud. Eestlane püüdis kinni vahepeal möödunud soomlase Marcus Nykoppi ja kaotas teisena lõpetanud Daniel Roosile lõpujoonel 0,15 sekundit.

Eesti meistrivõistluste arvestuses olid Toomas Kallasmaa ja Raivo Tamm kuues ning seitsmes, Erko Valbaum 12. Vormel Renault arvestuses sõitnud Antti Rammo sai radiaatorisse kiviga augu ja katkestas.

Teise sõidu võitis taas Kun-ranta, Moor sai jälle kolmanda koha. Rootslastelt varumootori saanud Rammo lõpetas seitsmendana, vormel Balticu sarja arvestuses võitis Valbaum.

Võimsaid GTsid oli tosin

Sõidud kestsid 35 minutit, kohustuslik oli 45 sekundit kestev boksipeatus. Asjatundjate küsimus oli, kas suudab Viperil sõitev rootslane Erik Behrens Pärnus esimest korda soomlasest Pertti Kuisma-nenist jagu saada. Suutis, ja juba esimeses stardis, mille ta Porschel sõitva Petri Lappalaineni ja Jorma Vanhaneni ees võitis.

Teises sõidus lõppes Behrensi ja Lappalaineni omavaheline jagelemine sellega, et rootslane sõitis rajalt välja, võitis Lappalainen Vanhaneni ees.

Klassis Super 1600 juhtis avasõitu sarja liider Kaspar Aruvee, kuid klassi kiireima ringiaja sõitnud Andres Hall möödus temast peagi ja võitis.

Teises sõidus hõivas Hall kiiresti liidripositsiooni, kuid sai sõita vaid viis ringi, kuni käigukast järele andis. Nii kuulus selle sõidu võit Aruveele.

Klassis BMW 325 Cup oli pikas stardirivis 14 autot, üks koguni daami Kersti Langiga roolis.

Avasõidus läks teistel eest ja võitis Ruve Veski Keijo Kaasiku ning Peep Pihotalo ees. Ruve Veski, kes tunnistas, et Audru ringrada küll tema lemmikute hulka ei kuulu, aga seekord klappis kõik ideaalselt, võitis ka teise sõidu, seekord Pihotalo ja Indrek Nilsoni ees.

Noorteklassi ühe sõidu võitis Steven Puust, teise Klaus Kunman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles