Tõnu Endreksoni uus paat jõudis Pärnu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudeklubi Pärnu.
Sõudeklubi Pärnu. Foto: Urmas Luik

Eile hommikul jõudsid tagasi koju nädalavahetusel Šveitsis Luzernis MK-sarja regatil osalenud Eesti sõudjate paadid. Tippsõudjaid ja tippkiirusi tunda saanud paatide seast tõsteti aga sõudeklubi Pärnu õuele maha ka üks ühepaat, milles keegi istunud ei ole ja mida aerud vees meetritki edasi sikutanud pole.

See on Eesti sõudeliidu, Pärnu linna, Port Arturi ja Pärnu Postimehe kampaania “Kõik ühte paati” raames kogutud rahaga Pekingi olümpiahõbedale Tõnu Endreksonile ostetud uus ühepaat.

“Tegemist on Empacheri viimase malli paadiga, mis valmistatud spetsiaalselt Tõnu Endreksoni kaalu, pikkuse ja muude parameetrite järgi,” rääkis projekti “Kõik ühte paati” vedanud Margit Kurn. “Mõeldud on see Tõnule Londoni 2012. aasta olümpiaks valmistumiseks.”

Paat maksab 100 000 krooni ümber ja Kurni kinnitusel on raha praktiliselt koos. Seda aitasid koguda paljud, nii oli neid, kes Port Arturis kolme kuu jooksul ostnuina kuponge täitsid ja iga kupongi kohta 25 senti kinkisid, koguni 20 000.

Eile vaatasid-mõõtsid kunstnikud paadi sõudeklubis veel üle, täna saab paat vastavalt disainikonkursi võitja Siim Soodla kavandile kirjad-kaunistused külge.

Homme pärastlõunal kell 16 oodatakse kõiki huvilisi sõudeklubisse Pärnu vaatama, kuidas paat Tõnu Endreksonile üle antakse ja vette lastakse ning kuulama Endreksoni esimese sõiduproovi muljeid.

Kohal on disainikonkursi võitja Siim Soodla, kampaania toetajate vahel loositakse välja kaheinimesereis Londoni 2012. aasta olümpiamängudele. Mängib pasunakoor Õnn Tuli Õuele, spordiklubi Sting-ray ja Lustipark esitleb Pärnu jõel sõudeklubi ees veespordiatraktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles