Pärnu Kuningas naasis, hüpperekord sündis

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Lihtsa võttis tsikliga kaugushüppe Eesti rekordi 52,2 meetriga enda nimele.
Asko Lihtsa võttis tsikliga kaugushüppe Eesti rekordi 52,2 meetriga enda nimele. Foto: Ants Liigus

“Pärnu Kuningas 2010” motokrossil lennuvälja motopargis naasis troonile Juss Laansoo, lõpuks läks korda viia mootorrattaga kaugushüppe rekord kaugemale kui poolsada meetrit.

Kaheksandat korda peetud Pärnu Kuninga krossil sõideti õige mitmes tsiklite ja neljarattaliste klassis. Kuningat selgitama ehk superfinaali pääses 30 MX1 ja MX2 klassi motomeest. Võitis Hondal sõitnud Juss Laansoo klubist ATM Racing, järgnesid Toomas Triisa (Redmoto Honda RC) ja Indrek Mägi (Yamamoto RC). Superfinaali pääses ka Pärnu noormees Greg Uba, saades seal 18. koha.

“Juss Laansoo oli Pärnu Kuningas aastail 2003 ja 2004,” meenutas võistluse peakohtunik Marko Saareke.

2005. aastal võitis lätlane Agris Litvinovs, 2006.-2009. aastal Tanel Leok. Tänavu Belgia tiim Leokit ära ei lubanud, ja nii naasis Juss Laansoo troonile.

Nagu alati üritati ka tänavu Kuninga krossil ületada Eesti senist mootorrattaga kaugushüppe tippmarki, mis tehti 2007. aastal samuti Pärnu lennuvälja motopargis ja oli 48,6 meetrit. Rekordiüritus õnnestus, Asko Lihtsa hüppas 520kuubikulise KTMiga koguni 52,2 meetrit.

Teise koha sai kaugushüppevõistluses 47,7 meetriga pärnakas Peeter Volokitin, kolmas koht kuulus 46,8 meetriga Tom Õunmaale.

“Täiesti kordaläinud võistlus oli,” hindas peakohtunik Saareke. “Soomest oli väga kõvu külalisi, lisaks pakkusid eestlastele konkurentsi lätlased ja venelased. Publikut oli oma paar tuhat inimest, ilm soosis, kõik laabus.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles