Koonga noored istusid osaluskohvikus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte osaluskohvik Koongas, esiplaanil Kristel Rohumägi.
Noorte osaluskohvik Koongas, esiplaanil Kristel Rohumägi. Foto: Erakogu

Koonga valla 15 hakkajat noort kogunes hiljuti osaluskohvikusse, mis on MTÜ Junnlased projekti “Koonga valla noortekogu ja külade ümarlaud” üks ettevõtmisi, teatas projektijuht Nele Tamm.
 

“Osaluskohvikus kaardistasime noorte tegevusvõimalused külades, nende huvid ja vallapoolse toetuse soovid ning valmisoleku ise oma elu parendamisel kaasa lüüa,” märkis Tamm.

Külati on noorte soovid erinevad, kuid ligi 1300 elanikuga ja hõredalt asustatud vallas (kolm inimest ruutkilomeetril) vajavad noored omavalitsuse toetust näiteks Koonga külla noortekeskuse rajamisel, treeningute ja suvemaleva korraldamisel, aga ka eri ameteid tutvustavate kursuste organiseerimisel.   

“Oodatakse vallale korralikku bussi ja valla võistkonnale vormiriietust, samuti arvati, et valda on vaja inimest, kes noortega tegeleks,” mainis Tamm.

Osaluskohvikus olnutele järgneb elamuskoolitus ning mainitud projekti üritusena ringsõit koduvalla külades ja külade mängud. Vallavolikogule on esitatud külavanema statuudi eelnõugi (lähem info www.junnlased.wordpress.com).

MTÜ Junnlased projektiga arendatakse kodanikuühiskonda koostöös Koonga vallavalitsuse ja MTÜ Pikavere Küla Seltsiga. Projekti toetab vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Liechtensteini riik Avatud Eesti fondi vahendusel.

Junnlane on Koonga-kandi ehk Junnumaa inimeste rahvapärane nimetus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles