Juhtkiri: Palavus!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eestile enamasti ebaloomulike soojakraadidega nädal kaldub puhkepäevadesse. Leevendust palavusele võivad tuua juhuslikud sajuhood ja äikesevihm, kuid temperatuuri märgatavat alanemist niipea ei lubata.

Harjumatu olukord ilmarindel nõuab isegi meie laiuskraadil adekvaatseid ja kulukaid vastuabinõusid. Nii hakkab oluliselt lugema, kas äri-, elu- või kaubandusruumides on kliimaseade. Pilt, kus müüjale lehvitab meeleheitlikult tuult letile asetatud paari-kolmesajakroonine lauaventilaator, peab olude sunnil kaduma ja asenduma moodsama ning tehnoloogilisema lahendusega.

Pikaajalised prognoosid ennustavad meie mail kuumaperioodide sagenemist ja mõne ennustuse kohaselt koguni pikenemist. Seega võivad lähiaegadel oodata head ärikasvu kõik need, kes müüvad ja paigaldavad kliimaseadmeid näiteks kodudesse, sest Pärnu rohkearvulised  vanema põlve elumajad on praeguste ilmadega muutunud palavuse kogujateks.

Kõik ajalehed on väsimatult jaganud arstide nõuandeid, kuidas kuuma mõju leevendada, ja neis soovitustes on kindel koht ohtral veetarbimisel.

Muidugi võib linnas liikudes osta kallihinnalist pudelivett kioskitest ja poodidest, aga miks ei võiks kesklinnas olla mõni ühiskondlik veekraan. Rannapar-gi eeskujul on sellised lahendused võimalikud ja kui kraanid veel töötaksid, oleks see väike märguanne, et linn hoolib nii oma inimestest kui suvevõõrastest, kes tahaksid ennast aeg-ajalt värskendada.

Ühissõidukiliikluse üle toimetusele kurta pole mõtet. Oluline on, et bussis oleksid kõik õhuavad avali, sest linnabussides ei ole peatuste lühikeste vahemaade tõttu kliimaseadmest kasu. Pool Pärnu suvest on möödas ja jõuludeni veidi üle viie kuu. Elame veel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles