Pärnu võrkpalliklubi tegevjuhina alustab Tair Anton

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tair Anton.
Tair Anton. Foto: Urmas Luik

Pärnu võrkpalliklubi on viimased aastad olnud tegevjuhita, seda ülesannet on täitnud klubi juhatus ja treenerid üheskoos, kuid alates 19. juulist täidab neid ülesandeid Tair Anton.

„Üha suuremaks kasvav Pärnu võrkpalliklubi vajab kõigis valdkondades professionaalset ja teadlikku lähenemist – treenerid peavad saama pühenduda treeneritööle, klubi juhid klubi arendamisele ja rahalise stabiilsuse tagamisele.“ sõnab klubi juhatuse liige Villu Voogel.

„Usume, et Tair Anton on just selliste teadmiste ja kogemustega, et luua klubi selle sõna otses tähenduse, st kohta, kus on hea koos olla ja koos midagi teha. Loomulikult jäävad alles kõrged eesmärgid, mille poole püüeldakse kõigil tasanditel, ole sa poiss või tüdruk, noor või vana, proff või amatöör, eesmärgid on ikka kõrged,“ kinnitab Villu Voogel.

Võrkpallihuvilisena läks Tair Anton pärast Kilingi-Nõmme keskkooli lõpetmist Tartu ülikooli kehakultuuri teaduskonda just mõttega saada spordimanageriks. Ülikooli lõpetas ta 1996. aastal sporditeooria erialal, kusjuures bakalaureusetöö teema oli sel ajal ainulaadne - „Spordiklubide struktuurne ja majanduslik ülesehitus“.

Pärast ülikooli lõpetamist töötas Anton mõnda aega Pärnu võrkpalliklubi managerina, kust siirdus tööle Pärnu linnavalituse kultuuriosakonda reklaami- ja infotoimetajaks, tegeldes aastaid Pärnu linna imagoürituste korraldamise ja kõigi teiste üritusute reklaamimisega. Viimased paar aastat on Anton töötanud Port Arturi turundusjuhina.

„Tean, et ajal, mil tegin oma bakalaureusetööd spordiklubide elust ja tegevusest, on nii mõndagi muutunud, kuid olen sellel valdkonnal ikka oma isiklikust huvist silma peal hoidnud ja kursis sellega, mis spordiklubide maailmas toimub. Aja jooksul on lisandunud palju elutarkust, kogemusi ja tutvusi, mis selles valdkonnas kasuks tuleb – suurte traditsioonidega Pärnu võrkpalliklubi on seda väärt, et kõik oma teadmised ja oskused seda klubi teenima panna,“ lausub Tair Anton oma asumise kohta Pärnu võrkpalliklubi tegevjuhi kohale.

Pea paarikümneaastane Pärnu võrkpalliklubi on üks väheseid spordiklubisid, mis ühendab nii poistest-tüdrukutest võrkpalliharrastajad kui professionaalsed mees- ja naiskonnad. Kokku treenib klubis 90 noort ja 40 täiskasvanut.

Pärnu võrkpalliklubi kasvandikud on viimastel aastatel jõudsalt täiendanud nii Eesti noormeeste koondist kui Eesti meeste koondist. Pärnust pärit mängijad on läbilööki tegemas Prantsusmaa, Itaalia, Belgia, Rootsi, Soome ja Küprose liigades.

Hiljuti valminud Pärnu spordihall on parandanud oluliselt võrkpallurite harjutus- ja võistlustingimusi, siia saab tuua uusi haaravaid turniire. Selle kinnitusena on Pärnu võrkpalliklubi koos Eesti võrkpalli liiduga korraldamas 4. septembril Pärnus toimuvat EMi 3. ringi otsustavat mängu Eesti ja Hollandi rahvuskoondise vahel.

Samuti on järgmise aasta jaanuaris tulemas Pärnusse noorte EMi kvalifikatsiooniturniir, kus osalevad peale Eesti koondise Poola, Itaalia, Soome ja Rumeenia rahvuskoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles