Markus Monak hiphoppis Hollandis

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandis Amsterdamis toimunud Euroopa hiphopi meistrivõistlused.
Hollandis Amsterdamis toimunud Euroopa hiphopi meistrivõistlused. Foto: Erakogu

Pärnu tantsukooli WAF Dance kasvandik Markus Monak osales Hollandis Amsterdamis toimunud Euroopa hiphopi meistrivõistlustel. Lõppvõistlusele Kuninga tänava põhikooli neljanda klassi poiss hiphop solo kategoorias siiski veel ei pääsenud.

„Esimese korra kohta paneksin hindeks nelja,” tõdes Meeli Pärna, Markuse treenerist ema. „Oleks saanud eelvoorust edasi, oleksime olnud väga rahul – see oligi eesmärk, aga kogemust jäi selleks väheseks.”

Pärna, kes on WAF Dance’i juhataja, märkis võistlusi meenutades, et nende tase oli seal kohe läbilöömiseks hirmuäratavalt kõrge. Oma rolli mängisid põhjamaalasele omane tagasihoidlikkus ja talitsetud temperament.

„Markus on tavaline eesti laps, mis on selliste võistluste juures suur miinus, sest pole spordis nii vajalikku agressiivsust,” väitis põgusalt teistegi võistlusklasside võidutantsimisi jälginud Pärna. „Kõik, kelles slaavi verd, lihtsalt tantsivad sind sõna otseses mõttes sodiks.”

Samas oli treenerist ema veendunud, et tänu Markusele osaks saanud Pärnu Zonta klubi stipendiumile teostunud reis läks igati asja ette.

Omaette nokitseda on tore, aga vähemalt aeg-ajalt on tulus ennast teiste tegemistega kurssi viia.

„Teadsin, et tase on hästi tugev, aga nüüd nägin ära, et peaksime oma suunda muutma, sest arenguruumi ja potentsiaali meil on,” nentis Pärna.

Paraku on sellest teadmisest vaid poolik abi: Pärnus pole ala õpetajaid ja siinseid hiphoppareid käivad juhendamas Kuressaare tantsukooli Semiir treenerid.

Neid, keda õpetada, Pärnus on. Pärna sõnul on WAF Dance’is praegu viis Markuse vanust poissi, nooremaid on lausa tosin, kellel kõigil on andekust ja huvi hiphopiga tegelda ning eeldusi end võistlustel kõrgele kohale tantsida.

Suurvõistluse õhkkonda nuusutanud Markus tõdes, et Amsterdamis nähtu ainult tugevdas tema soovi tantsu, eriti hiphopiga tegelda. Liiati ei hinda keegi tema lähikondlastest Markuse harrastust niisama veidraks keksimiseks, vaid peavad tantsimist vägagi mõistlikuks tegevuseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles