Juhtkiri: Küsi oma rahvaesindajalt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Postimehe tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest selgub, et 81 protsenti valijaist pole enne eelmise aasta kohalikke valimisi saanud või isegi proovinud jutule saada parteide kandidaatidega. Ennekõike näitab selline protsent huvi puudumist poliitika vastu. See on seda kahetsusväärsem, et valijale peaksid olema kõige lähemal just kohalikud valla- ja linnavolinikud, sest neist sõltub kodukandi areng järgmised neli aastat.

Ent tunnistada tuleb sedagi, et näiteks meedia pole olnud kuigi järjepidev uurima kohalikelt poliitikutelt, milliste küsimuste ja muredega nende vastuvõtutundi tullakse.

Me ei tea tegelikult sedagi, mis saab valla- või linnavolinikuni jõudnud mure leevendamisest ehk kas võetakse midagi ette küsimuse lahendamiseks.

Ilmselt tuleb kohalikele volinikele rohkem pinda käia ja küsida, kuidas nad oma valijatega suhtlevad.

Pärnumaalt riigikokku valitud kaaskodanikud andsid Pärnu Postimehe vahendusel aru oma tegevusest Toompeal. Aruandlusperioodi lõpetanud Mark Soosaar õhutas veel eilseski Pärnu Postimehes Pärnumaa inimesi talle oma muredega helistama.

Vähemalt lehetoimetusse laekunud pressiteadete järgi käisid riigikogulased Pärnumaal päris sageli, kusjuures oli nii erakondlikke dessante kui Pärnumaa saadikurühma käimisi. Paraku pole mõõdupuud, millega mõõta nende visiitide kasutegurit.

Veel Pärnu maavanema ametis olles nentis Toomas Kivimägi kord, et tema pika ametiaja jooksul on koostöö riigikogu koosseisude Pärnumaalt valitud liikmetega olnud väga erinev. Üks on küll kindel: igal juhul tuleb kohaliku ja üleriigilise tasandi rahvaesindajatel sagedamini nööbist kinni võtta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles