Juhtkiri: Obama-maania

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ameerika Ühendriikide presidendi visiit mis tahes riiki on vaieldamatult suursündmus. Väikeriigi puhul seda enam. Võiks öelda, et president Barack Obama on inspekteerimas ja julgustamas demokraatliku maailma eelposti idas. Tõenäoliselt kuuleme täna seda, mida Obamalt ootame, et NATO artikkel 5 kehtib, kollektiivkaitse pole kuhugi kadunud ja Põhja-Atlandi allianss kavatseb suhtuda ühtmoodi kõigisse oma liikmetesse.

Obamalt oodatakse selget sõnumit Venemaale, et demokraatlik maailm ei kavatse enam kannatada Moskva käitumist, kui see ründab oma naabreid, annekteerib võõraid territooriume ja loob uusi potentsiaalseid konfliktipiirkondi.

Venemaale tuleb arusaadavalt öelda, et eraldumisseina on oma tegevusega püstitanud president Vladimir Putini valitsus, mitte Euroopa Liit, NATO ega ”lääne eriteenistused“, kelle karvast kätt kõikjal nähakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles