Vihmanädalate järel mürisevad koltunud põllul taas kombainid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooga alanud viljalõikus takerdus augustivihmadesse ja küpsenud viljapead vajusid longu, nagu paludes kasvatajalt vabandust ilmataadi tempude ja oodatud erakordse saaginumbri kahanemise pärast.
Hooga alanud viljalõikus takerdus augustivihmadesse ja küpsenud viljapead vajusid longu, nagu paludes kasvatajalt vabandust ilmataadi tempude ja oodatud erakordse saaginumbri kahanemise pärast. Foto: Urmas Luik

“Ilmastikuriskiga tuleb arvestada, see on osa põllumehe elust,” ütles kauaaegne viljakasvataja ja talupidaja Kalev Kiisk, kellel Pärnumaal Oore küla maadel on paarisajal hektaril koristus lõpetatud.

Kiisa talu talirüpsipõllul tegi kombain esimese ringi 16. juulil, ilmataat saatis päikest ja hoidis taevakraanid kõvasti kinni. Aga lõikuskuu pööras ennast põllumehe vastu pahuraks ja vihmade vahelt saiavilja võtmine lõppes Oorel ülemöödunud pühapäeval.

Stopanud lõikus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles