Hullumised saavad järje

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solist Kai Kallastu.
Solist Kai Kallastu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Ooperi “Kataloogi” muusikasarjas valmivad ooperistseenid saavad järje: pühapäeval, 25. juulil esietendub Pärnu Vanalinna õuel “Suveaaria” raames hullumisstseenide teine osa.

Kõlavad stseenid Vincenzo Bellini ooperist “Kuutõbine”, Ambroise Thomas’ ooperist “Hamlet” ja Vincenzo Bellini ooperist “Piraadid”.

Sopran Kai Kallastu sõnade kohaselt ühendavad mõlemat hullumisstseenide etendust lood naiste traagilisest saatusest.

Videokunstnikke Hille Karmi ja Liina Vedlerit on inspireerinud Vanalinna õue ümbritsev hoonestus. “Näeme seda otsekui elava organismina, mille sisemust videopiltidega täites võib edasi anda lavastuse peategelase sisemaailma. Videoprojektsioon on nagu luup, mis suurendab detaile, muudab neid domineerivaks ja suunab visuaalset fookust,” tõdevad nad.

Hullumisstseenide etendused toimuvad Pärnu Vanalinna õuel 25., 27., 29. juulil ning 1. ja 3. augustil kell 22.30. Täna on samas kontsert “Bach Pärnus” ja laupäeval live-elektroonilise muusika kontsert-etendus “Hans Pärnus”.

Esmaspäeval, 26. juulil saab “Suveaariate” sarjas kuulata armastatud ooperiaariaid koloratuursopran Monika Helme esituses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles