Juhtkiri: Parkimismaja seebiseriaal

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu kesklinnas poolvalmis tondilossina kõrguva parkimismaja lugu hakkab üha enam meenutama kodumaist ebaõnnestunud seebiseriaali. Õnneks on üks osatäitjatest, praegu linnapea kohuseid täitev abilinnapea Romek Kosenkranius toonud stsenaariumisse uue liini, mille käikuminek peaks üsna täpselt ära näitama parkimismaja tuleviku.

Jutt on nimelt nõudmisest, millest Kosenkranius ei tagane: kinnisvaraarendaja peab esitama pangagarantii. Seda oleks pidanud nõudma juba eelmine linnavalitsus, kes uskus arendaja mesijuttu ja jagas kergekäeliselt ehituse valmimisele tähtaegade pikendusi. Ent eelmise linnavalitsuse tegevusest on jäänud mulje, et see polnud päris linna huvide eest seismine.

Kui palju on üldse lootust, et parkimismaja võiks üldse valmis saada? Mis aga siis, kui Win Marketsil garantiid hankida ei õnnestu?

Siis hakkab lõhnama hädatapu järele ehk Win Markets läheb pankrotti. Tõsi, linn jääks ilma leppetrahvist, kuid pankrotivarana müüki mineva parkimismaja võib omandada järgmine arendaja, kellel on rohkem võhma see valmis ehitada.

Olgu nüüd parkimisega, kuidas on, kuid veel üks toidukauplus (Maxima või mõni muu) kesklinnas võiks olla teretulnud, sest praegu dikteerib hindu vaid üks pood ja see on üpris kallis.

Igal juhul peab avalik võim parkimismaja seriaalist järeldused tegema.

Peamine võiks olla, et arendajate juttu ei tasuks üleliia uskuda ja kui ikka tekib kahtlusi, tuleb nõuda tõestusi, et ollakse suutelised alustatu lõpuni viima ja seni tehtu eest vastutama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles