Korteriühistutes maksab enamuse tahe

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistu surus oma tahte läbi ning lasi korteriomaniku vastuseisust hoolimata aknad vahetada.
Ühistu surus oma tahte läbi ning lasi korteriomaniku vastuseisust hoolimata aknad vahetada. Foto: Urmas Luik

Kortermajas elades tuleb arvestada tõsiasjaga, et ühistu otsustab üht-teist sinu eest ja kui vaja, surub oma otsused jõuga läbi. Nõnda vahetati, vaatamata korteriomaniku vastuseisule, Pärnus ühe Nikolai tänava maja korteri aknad. Isegi politsei ei saanud teda uutest akendest päästa.

Korteriühistu tegevdirektori Anne Betkeri selgitusel tekkis vastasseis ühistu üldkoosoleku otsusest maja KredExi sihtasutuse toetusel renoveerida. Selleks aga, et täita KredExi toetuse saamise tingimusi, tuli vastavalt KredExi nõuetele asendada hoone kuus ehitusaegset puitakent ja üks plastist uks-aken nüüdisaegsete akendega. Tegelikult olidki kõik juba oma aknad ära vahetanud. Kõik, välja arvatud 1. ja 2. korteri omanik, kes keeldus oma seitset akent vahetamast ja kaebas ühistu otsuse kohtusse.

Kuud läksid. Et aga toetuse saamiseks peab maja novembri alguseks renoveeritud olema, otsustas üldkoosolek tellida akende vahetuse, vaatamata korteriomaniku vastuseisule. Ühistu oli nõus võtma enda kanda akende paigaldamisegi – 30 eurot akna kohta – ja vanade akende eemaldamise ning äraveo hinna, jättes omaniku kanda vaid 2400 eurot akende eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles