Kalasadam rõõmustab silma üha rohkem

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Sügishooaeg algab kaluritel koos laste kooliminekuga ja kestab, kuni laht jääs,” ütles kutseline kalur Tõnis Andresen.
“Sügishooaeg algab kaluritel koos laste kooliminekuga ja kestab, kuni laht jääs,” ütles kutseline kalur Tõnis Andresen. Foto: Urmas Luik

Pärnu lahe läänekaldal rõõmustab Lindi kalasadam üha rohkem mööduja silma. Sidrunkollased uuendatud hooned, remonditud kai, sammaskonsoolkraana, piirdeaed, asfalditud õueala on jätnud möödanikku halva unenäona aja, kui siin olid purunenud raudbetoonplaadid, paljastunud armatuurteras ja 2005. aasta jaanuaritormi järgsed hädaremondi jäljed.

Audru valla ja tulundusühistu Lindi Sadam omandis territooriumil algasid uuendustööd kolm aastat tagasi, mil MTÜ Lindi Sadamaarendus tellis uuendustööd. Möödapääsmatu ettevõtmise raha saadi Euroopa kalandusfondi aastate 2007–2013 rakenduskava meetmest “Kalanduspiirkondade säästev areng”, 149 300 eurole lisandus omaosalus.

Eriti pidulikult avati kaks sügist tagasi siin OÜ Eesti Kraanavabrikus valminud sammaskonsoolkraana, millega saab tõsta kuni kümnetonniseid raskusi, näiteks väikelaevu vette ja veest välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles