Künnapuu vanaperenaine loob lilleilu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Ikka vaatan iga päev, mis õues teha annab,” ütleb Elve Mango daaliatest ja teist korda õitsevatest lõvilõugadest kirendava peenra juures.
“Ikka vaatan iga päev, mis õues teha annab,” ütleb Elve Mango daaliatest ja teist korda õitsevatest lõvilõugadest kirendava peenra juures. Foto: Urmas Luik

Künnapuu talus on paadikujuline lillepeenar ja põõsa varjus kalakujuline majake kohaga, kus keisergi jalgsi käib. Maitsekus ja hoolivus vaatavad vastu igast õuenurgast ning üle selle ilu troonib valla värvides viirg.

“Taimi tuleb kasta, ilusti otsa vaadata ja paitada,” seletab vanaperenaine Elve Mango, kuidas ta lillede kui elusolendite eest hoolitseb.

Lindil on Elve elanud 55 aastat ja ta näitab, kus oli rehielamu, kus ait ja kuhu 2005. aasta jaanuaritorm pärna niisuguse hooga pikali virutas, et elektritraadid maas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles