Käsitööaida hea haldjas jagab ennast kahe valla vahel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mulle meeldivad inimesed, kes mõtlevad kaasa, teavad, mida nad tahavad saavutada,” arvab Tiido-Tiiu talu perenaine Tiiu Sommer.
“Mulle meeldivad inimesed, kes mõtlevad kaasa, teavad, mida nad tahavad saavutada,” arvab Tiido-Tiiu talu perenaine Tiiu Sommer. Foto: Urmas Luik

Tahkuranna valla arendusspetsialist Tiiu Sommer paneb tööpäeva lõppedes autole hääled sisse ja sõidab läbi linna oma lapsepõlvemaile, kus ta on Tiido-Tiiu talu perenaine.

Selle talu mail on Lindi käsitööait, 19. sajandist pärit ja tulevastele aegadele päästetud hoone, milles toimuvad koolitused, käivad käsitööhuvilised ja kohaliku kooli lapsed õpivad savitööd.

Külarahvas nimetab Tiiut käsitööaida heaks haldjaks, kuigi too ise pole näputööga sina peal, pigem topib talveks kurke ja tomateid purkidesse ning korraldab selgi sügisel Pärnumaa Kodukandi egiidi all tegusate perenaiste osalemist Olustveres ülemaalisel hoidiste ja mooside messil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles