Külaseltsi eestvedaja töötab koduhooldajana

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Me oleme siin rõõmsad, sest meil on kool, mis hoiab seda rahvast koos,” mainis külaseltsi esimees Marge Massa.
“Me oleme siin rõõmsad, sest meil on kool, mis hoiab seda rahvast koos,” mainis külaseltsi esimees Marge Massa. Foto: Urmas Luik

Külaseltsi esimees Marge Massa ütleb tagasihoidlikult, et ega nad tahagi ennast lõhki punnitada, aga kus nähakse vajadust, sinna püütakse oma panus anda.

Mullu juunis tähistas MTÜ Lindi Külaselts kümnenda tegevusaasta täissaamist. Selle aja sisse mahub palju ja sealt edasi samuti. Näiteks kas või vana koolimaja lähedal ajaloolise peoplatsi, Lindi aasa kordategemine nii, et ala on ümbritsetud korraliku lattaiaga, seal on kõlakoda ja valgustatud parkla ning üle oja viib külameeste tehtud puidust kaarsild. Vana koolimaja juures avati külainimeste algatusel mäletuskivi ja uue koolimaja õuele kerkis lastele mängumajakas, nagu mererannapealsele kohale kohane. Suusasõpradele radade rajamiseks muretses külaselts rajamasina, aga viimane talv oli nii lumevaene, et masin jäi töötuks. Läinud suvel avatud käsitööait ei hooli aastaajast ja selle katuse all jääb mõnikord üsna kitasaks, näiteks savitööõppijail.

Pärnumaa Kodukant tunnustas Lindit aasta küla nimetusega ja üle-eestilisel konkursil võttis külaseltsi esimees riigikogu spiikrilt Ene Ergmalt vastu tähekaardi, mis kaunistab käsitööaida eeskambri seina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles