Lindi külas valvab mudilaste und presidendipaar

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Astume kogukonnaga üht jalga, nii me ainult võidamegi neid lapsi siia, vanemad usaldavad meid, lapsed ei lähe linna,” rääkis Lindi lasteaia-algkooli direktor Ulla Orgusaar koostöö tähtsusest külaseltsi ja piirkonna ettevõtjatega. Sel ajal kui õpilased õues koolibussini aega parajaks tegid, oli mudilastel lõunauinak toas, mille seinamaalingule on mahtunud presidendipaargi.
“Astume kogukonnaga üht jalga, nii me ainult võidamegi neid lapsi siia, vanemad usaldavad meid, lapsed ei lähe linna,” rääkis Lindi lasteaia-algkooli direktor Ulla Orgusaar koostöö tähtsusest külaseltsi ja piirkonna ettevõtjatega. Sel ajal kui õpilased õues koolibussini aega parajaks tegid, oli mudilastel lõunauinak toas, mille seinamaalingule on mahtunud presidendipaargi. Foto: Urmas Luik

Lindi koolimajas on tunnid läbi ja õpilased lühendavad aega kojusõiduni päikselises õues, lasteaia mudilased teevad lõunauinakut lõbusa maalinguga toas, kus seinale on joonistatud presidendipaargi.

Teadmistepäeval helises koolikell esimest korda 12 poisile-tüdrukule ja Lindi lasteaia-algkooli direktor Ulla Orgusaar ütleb, et see on suurim esimene klass siin majas. Vanas koolimajas oli isegi 36 õpilasega esimesi klasse, aga nii lasterohke aeg on ammu ümber. Nüüd on nelja klassi peale kokkugi õpilasi vähem, 29, ja lasteaias 38 mudilast ning kohaootel pole kedagi.

Arvude keeles jätkates on Audru vallas neli kooli ja Lindil on esimene klass viie õpilase võrra suurem kui Jõõpre põhikoolis ja kolm korda suurem kui Aruvälja lasteaias-algkoolis. Vallakeskuse Audru kooliga võrreldes aga poole väiksem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles