Elron soovib tõsta piletihindu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tihendatud sõiduplaani ja kasutuses olevate rongide arvust tulenevate kulude tõttu soovib rongifirma Elron tõsta piletihindu.

“Taotlusega soovib Elron tõsta piletite piirhindu tsoneeritud alas kuni kümme protsenti ja väljaspool seda kuni kaheksa protsenti,” ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. “Rongipileti hind ei pea ega tohigi bussivedajate hinnaga konkureerida, mida me praegu mõningal määral teeme: Elron teenindab sõitjaid kohati bussipiletihinnast isegi 20 protsenti odavamalt, pakkudes samal ajal kiiremat ühendust. Seda ei pea dotatsiooniga kinni maksma kõik ühiskonnaliikmed solidaarselt, vaid need, kes reaalselt teenust kasutavad,” ütles ta.

Kahe tsooni pileti hinna soovib rongifirma tõsta kuni 1,8 euroni, praegu maksab selline pilet paberkandjal 1,6 eurot. Viienda tsooni pileti hinna sooviks Elron tõsta 4 euroni, praegu maksab see 3,7 eurot. Ülejäänud peatuste puhul, mis jäävad tsoonidest väljapoole, soovitakse rakendada kõrgeimat, 0,065eurost sõidukilomeetri hinda, selgub Elroni majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile saadetud ettepanekust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles