Kivide horoskoop

, kivi- ja soolaterapeut, kinesioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kõige tähtsamad kivid Lõvi (23.07-23.08) tähtkujus astroloogia ja vana maameditsiini järgi.

Astroloogia – mäekristall

Mäekristall on läbipaistev värvitu kivi. Mäekristall oli optikas ja elektroonikas kuni sünteetilise kvartsiga asendamiseni tähtis tooraine. Mäekristall on väga armastatud kivi kogumiseks, ehete valmistamiseks ja muidugi ravimiseks.

Tervendav toime: tänu oma puhtusele ja selgusele ning igasuguste värvainete puudumisele annab mäekristall mõtteselgust. Ta äratab üles arhailised, igivanad mälestused meie sees ja võimaldab meil areneda sisemisele olemusele vastavalt. Kui elutingimuste mõjul sisemise tõe nõrgestamine haigusteni viib, võib mäekristallist palju abi olla.

Et mäekristall võimaldab paljude haiguste juured leida ja neid ravida, kasutakse seda kehaliste kaebuste korral mitmekülgselt: annab energiat, vitaliseerib ja elavdab tundetuid või energiadefitsiidi all kannatavaid piirkondi, samal ajal toimib ta jahutavalt, palavikku alandavalt ja kõrvaldab kuumi paistetusi.

Samuti suudab mäekristall ravida valusid, pingeid ja kõrvaldada energeetilisi blokaade, ergutada ainevahetust ja närvitegevust. Keskajast saadik tuntakse mäekristalli nägemist parandavaid omadusi.

Kasutamine: Kehaliste probleemide korral asetada mäekristall otse kehale, võib kanda ehetena või suunata kristalli tipp ravitavale piirkonnale, samuti võib mäekristalli hoida lihtsalt energiat vastuvõtvas peopesas. Võib juua mäekristallist valmistatud ravijooki. Kui on vaja energiat eemaldada, tuleks võtta mäekristallpulga jäme ots ja sellega puudutada ravitavat piirkonda.

Mäekristalldruuse ja mäekristallist lampe saab kasutada ruumi või teiste kivide puhastamiseks.

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all, asetada valguse kätte laadima. Samuti võib kasutada mäekristall- või ametüstdruusi või puhastamiseks sobivat ahhaatplaati. Pikaajalisel kasutamisel puhastada iga 1-2 nädala tagant.

Vana maameditsiin – karneool

Tegemist on kiviga, mille värvus varieerub kollasest oranžini, samuti võib ta olla tumepruun või pruun. Oranži ja pruuni karneooli tuntakse sardeerina.

Tervendav toime: karneool vahendab sihikindlust, idealismi ja ühtsust. Ta soodustab pealehakkamist, tahtejõudu ja head tuju. Pragmaatilis-realistlikul viisil aitab ta probleeme lahendada ja raskusi ületada.

Füüsilise poole pealt mõjub karneool soojendavalt ja ergutab ainevahetust, vereringet, soodustab vitamiinide, toit- ja mineraalainete omandamist peensooles ja parandab niimoodi vere kvaliteeti.

Kasutamine: mõjub eriti hästi pikaajalisel kandmisel, samal ajal saab asetada ravimist vajavale pinnale või juua temast tehtud ravijooki – karneooliga ergastatud vett.

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all, seejärel jätta päikese kätte seisma, võib asetada ka mäekristalldruusile või ahhaatplaadile. Pikajalisel kasutamisel puhastada 1-2 nädala tagant.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles