Puhketalu pererahvas lubab telkima

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin on väga puhas õhk, seda tõendavad puudel kasvavad samblikud,” räägib OÜ Jalmer Kastna baasi perenaine Karin Väli telkimisplatsi viita sättides.
“Siin on väga puhas õhk, seda tõendavad puudel kasvavad samblikud,” räägib OÜ Jalmer Kastna baasi perenaine Karin Väli telkimisplatsi viita sättides. Foto: Henn Soodla

Kihnu väina mereparki jäävas maalilises kadastikus teadaolevalt jämedama puu ümbermõõt on 120 sentimeetrit ja see kasvab OÜ Jalmer Kastna baasi maadel. Just seda hiiglast majutusega tegeleva osaühingu perenaine Karin Väli taastatud kiviaedade vahel näitama tõttabki.

“Näete, need on looduslikult kasvanud, osa nagu küpressid, erikujulised, justkui pügatud,” räägib Karin Väli, kes pealinlasena on maaeluga kohanenud ega teeks enda jutu järgi elukoha mõttes enam tagasivahetust.

“Mulle meeldib taimedega tegelda, oma aias midagi peenra peale panna, siin saab suvel hommikust õhtuni väljas olla,” kiidab ta kaunist kanti, kuhu saarlasest kaasa Riho ta toonud ja suund on võetud puhkemajandusele.

“Avastasin selle koha üsna juhuslikult, ümbrus oli räämas, kümmekond aastat olen siin tegutsenud,” mainib Riho Väli.

Kastna puhkebaasi kui kaunima looduslähedase keskkonnaga rajatise avastas kodukaunistamise maakonna toimkond mullu ja seda kinnitab elumaja tulijaseinale kinnitatud märgis. Samas on aasta varem saadud tunnustus, mis antud Tõstamaa valla kaunimale kodule.

Jalgpalliväravatega väljak, telkimisala ja hoonete ümbrus on niidetud, merepoolsel liivapõndakul annab põud endast märku krõbekuivanud rohuga.

Muruplatside pärast peab peremees võitlust metssigadega, kes suupoolist otsides tuhnivad oma tugeva kärsaga pinnase üles. Ligi hektariliselt lemmikalalt ei ole ta neid suutnud tõrjuda kilinat-kolinat tegevate taiestega.

Kastna baasi koduleht www.kastna.ee annab teada, et puhkaja valida võimaluste hulgas on loodusrajal matkamine botaanikuga ja Tõstamaa mõisa külastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles