Graafik Kaili-Lotta Juhkam innustub kadakatest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Panen külapäeval näitusele kaks tööd, see siin on “Tuuline rand”, aga võib-olla “Tuline rand”, erootiline motiiv on sees,” ütleb graafik Kaili-Lotta Juhkam.
“Panen külapäeval näitusele kaks tööd, see siin on “Tuuline rand”, aga võib-olla “Tuline rand”, erootiline motiiv on sees,” ütleb graafik Kaili-Lotta Juhkam. Foto: Henn Soodla

Tallinna linnamuuseumi kunstnik Kaili-Lotta Juhkam veedab puhkust ema juures kadakasel poolsaarel ja ütleb, et ta näeb talvelgi unes vaid Kastna kaunist suve.

“Kui linnas stressi lähen ja siia tulen, on kohe hea olla, siin annavad inspiratsiooni meri, kadakad ja pääsukesed,” räägib Kaili-Lotta, kelle ema Maimu Juhkam on põliskohalik, endine kooliõpetaja ja tuntud käsitöömeister, pitsiliste sulgkergete imetlusväärsete sallide kuduja.

Kunstiakadeemias naisgraafikute uude lainesse kuuluva õpetaja Virge Jõekalda käe all õppinud Kaili-Lotta ütleb, et tal on graafikapisik sees ja meeldib kuivnõeltehnika. Aga ta on kujundanud ka näiteks 2008. aasta lõbusad jõulumargid ja valmistanud eripäraseid õnnitluskaarte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles