Eido Tasalain: Sellist disc-golfi pole Eestis varem nähtud

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eido Tasalain.
Eido Tasalain. Foto: Henn Soodla

Jõulumäel kestab pühapäevani disc-golfi ehk golfilaadse spordiala, kus pallide asemel on lendavad taldrikud ja aukude asemel kettidega korvid, Balti tuuri etapp.

Jõulumäe tervisekeskuse asejuhataja Eido Tasalain, mismoodi see võistlus Jõulumäel käib?

Reedel oli paaristurniir, laupäeval ja pühapäeval tavaline individuaalvõistlus.

Pühapäeval plaanitakse teha kaugviskevõistlust. Kui kaugele taldrikud meil visatakse, ei tea, aga maailmarekord on 365 meetrit. Igatahes paneme kaugusmärke maha kaugemale kui sada meetrit.

Kui kõva tasemega see Balti tuuri etapp on?

Osalejaid on Eestist, Soomest, Venemaalt, Lätist, Leedust. Kokku on võistlejaid 30 ümber, aga tasemelt ei ole Eestis niisugust disc-golfi võistlust veel olnud. Näiteks osaleb Soomest Euroopa edetabeli kuues mängija.

Algul pidi see võistlus olema hoopis Venemaal, aga seal loobuti, ja meie võtsime pakkumise kähku vastu.

Teie huvilistele laenutada olevad komplektid koosnevad kaug-, kesk- ja lähivisketaldrikuist. Kui palju on profi kotis taldrikuid?

Ühel kõval Soome mängijail, kes meile disc-golfi kunagi, kui siia seda ala tuua mõtlesime ja radasid kavandasime, demonstreeris, oli 33 kaasas taldrikut, aga võib vist ka rohkem olla. Saan aru, et lausa piiramatu arv. Lähedale ja kaugele, vasakule ja paremale kaarega lendavaid …

Muide, nüüd saab ka Eestis golfitaldrikuid osta, hinnad algavat 50 kroonist. Pärnus vist poes siiski veel ei müüda.

Kui populaarsed Jõulumäe disc-golfi rajad on?

Üllatavalt populaarsed. Mängimas käib seltskondi, keda ei kujuta ettegi metsa taldrikuid loopima minemas. Käivad pered, sõpruskonnad, noortepundid. Rõõm on vaadata, kuidas lustitakse. Seltskond kaob metsa, tuleb tagasi, silm säramas ja kolm kilomeetrit tervisesporti tehtud.

Meil on nüüd küll kaks 18 korviga golfirada, aga ikkagi on juhtunud, et kõik 12 taldrikukomplekti on välja laenutatud ja järjekord ootab mõne tagasi laekumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles