Juhtkiri: Pidev häda üldplaneeringuga

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees vahendas, et Eesti planeerijate ühingul on Pärnu uue üldplaneeringu kohta nii mõndagi teravat öelda ja ette heita, kuid nende soovitustega ei arvestata. Ekspertiisidki jäid toppama, jõudes volikogu planeeringukomisjonini juhuslikult. Uue üldplaneeringu koostamine on kahtlemata raske ja aeganõudev töö, eriti kui arvestada, et Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonnas tegeleb sellega kolm inimest.

Välismaine teooria ja praktika igas osas ei aita, näiteid selle kohta, kuidas kuskil midagi teisiti tehakse, võib tuua lõputult, kuid tulu sellest ei tõuse. Samal ajal ei tõuse tulu sellestki, kui ekspertarvamused kalevi alla pannakse kartuses, et need võivad tööd ümber tegema sundida. Vaevalt saab Eesti planeerijate ühingu ettepanekuid ja arvamusi kasutuks lugeda. Kui selliselt hinnata ekspertide arvamust, kuidas siis suhtuda nii-öelda tavaliste linnaelanike seisukohtadesse?

Planeerijate ühingu esindajad on juhtinud tähelepanu sellele, et üldplaneeringu tööversioonis on põhjendatud ülereguleerimist, piisavalt pole arvestatud demograafiliste muutuste, linnastumise, turismipotentsiaali ja palju muuga, mis linna tulevikku väga oluliselt määrab. Samuti leiti, et analüüse on vähe ja huvirühmi pole piisavalt kaasatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles