Pärnu vanim vabakogudus peab juubelit

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval ootab pastor Joosep Tammo koguduse aastapäevale külalisi. Teenistusele järgneb ühine söömaaeg.
Pühapäeval ootab pastor Joosep Tammo koguduse aastapäevale külalisi. Teenistusele järgneb ühine söömaaeg. Foto: Urmas Luik

Pärnu Immaanueli baptistikogudus tähistab pühapäeval oma 130. aastapäeva. Pastor Joosep Tammo arvates on kogudust aidanud läbi aastakümnete püsida kindel vaimne telg.

Baptistlik vaimulik liikumine sai Pärnumaal alguse aastatel 1880–1881 Audru kandis. Pärnu baptistikogudus asutati 1884. aasta 18. augustil ja sinna kuulus algul vaid kaheksa liiget. Esimestel aastatel käis ristimist toimetamas vend Julius Hermann Riiast, kohapealseks juhatajaks valiti vend Jüri Mill, kelle kuberner mõne aasta pärast koguduse juhatajaks seadis.

Henno tänava palvemaja valmis 1896. aasta novembris ja see ehitis on siiani püsinud, kuigi vana hooneosa on põhjalikult renoveeritud ja 2004. aastal valmis juurdeehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles