Jaan Roosnurm: Barack Obama ja moskvameelsed

, vabadussõdalase poeg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri kolmas päev 2014 oli Eesti rahvale ajalooline: meid külastas USA president Barack Obama. See oli meile suur au. Ameerika presidendi visiit oli otseselt seotud Venemaa sõjategevusega Ukrainas. Krimm võeti-okupeeriti, Ida-Ukrainas sõdib Vene armee koos separatistidega Ukraina riigi vastu.

Venemaa ei austa Ukraina territoriaalset terviklikkust ja neutraliteeti. Nad ei pea millekski riikidevahelist piiri, olgu see paberil, piirilepingus või looduses märgitud. Vladimir Putini ütlus, et ta võib Kiievi okupeerida kahe nädalaga, näitab seda, kui ohtlik on Venemaa.

Ameeriklased on aru saanud, millist ohtu kujutab Venemaa valitsus rahule kogu maailmas. Aktiivne tegevus Balti riikide ja Poola kaitseks sai alguse pärast kaitseminister Urmas Reinsalu pöördumist ameeriklaste poole. Nüüdseks on Balti riigid ja Poola Ameerika ja NATO tugevdatud kaitse all. Eestis viibides ütles Ameerika president, et Eesti ei ole enam kunagi üksi. Seda oli rõõm kuulda ja Eesti rahvas usub seda. Aitäh!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles