Eestlasele tulevad kõik MM-päevad põnevad

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenja Balta
Ksenja Balta Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku maailma või kontinendi tiitlivõistlused on spordisõbrale umbes sama suure tähtsusega nagu olümpiamängud või jalgpalli tiitlivõistlused.

Täna Hispaanias Barcelonas algavatel kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel esindab Eestit 17 sportlast, kelle eesmärk on võita seal üks medal, saada kaks kohta esikaheksas ja jõuda kuuel alal lõppvõistlusele.

Eesti dressi kannavad kettaheitjad Gerd Kanter, Märt Israel ja Aleksander Tammert, mitmevõistlejad Mikk Pahapill, Andres Raja, Mikk-Mihkel Arro ja Grit Šadeiko, kolmikhüppajad Jaanus Uudmäe, Igor Sjunin ja Veera Baranova, kuulitõukaja Taavi Peetre, kaugushüppaja Tõnis Sahk, nii kaugushüppes kui 200 meetri jooksus startiv Ksenija Balta, kõrgushüppaja Ann Iljuštšenko, 5000 meetri jooksja Tiidrek Nurme, 400 meetri jooksja Maris Mägi ja 400 meetri tõkkejooksja Aarne Nirk.

Koduste pöidlahoidjate rõõmuks jagunevad Eesti sportlaste esinemised kõigile võistluspäevadele. Juba täna hommikul alustab kaugushüppe eelvõistlusel Balta, õhtul on kvalifikatsioonihüpped kolmikhüppajatel Uudmäel ja Sjuninil.

Homme alustavad kümnevõistlust Pahapill, Raja ja Arro, 400 meetri takistusjooksu esimene ring on lõuna paiku Aarne Nirgil, 400 meetri tõketeta distantsi poolfinaal õhtul Maris Mägil, loodetavasti elame sel õhtul kaasa Balta medaliüritusele kaugushüppe finaalis.

Neljapäeval jätkavad mehed-kümnevõistlejad, alustavad Baranova kolmikhüppes ja Nurme 5000 meetri jooksus.

Reedel alustab Šadeiko seitsmevõistlust, Iljuštšenko hüppab kõrgust, Sahk kaugust ja Peetre tõukab kuuli, Baltal on 200 meetri eeljooksud.

Laupäeval jätkab Šadeiko seitsmevõistlust, kettaringi tulevad Kanter, Israel ja Tammert. Pühapäeval jagavad kettamehed medaleid, loodetavasti on eestlasedki jagajate seas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles